Deák Bill Gyula - rhythm&blues énekes

 

Címlap > RÉV projekt

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

 

Új Széchenyi Terv – Munkaerő-piaci integrációt elősegítő program

 

Projekt azonosítószám: TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 (kiemelt projekt)

 

A projekt címe: 

Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatás-fejlesztési modellprogram

 

A projekt célja:

A projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeinek javítása. Ez által a hátrányos helyzetű emberek – köztük a fogyatékos személyek – társadalmi integrációja, az esélyegyenlőségi szolgáltatások fejlesztése, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci részvételének elősegítése, s ezen keresztül a társadalmi részvétel erősítése.

 

Projekt összköltség:          közel 5 Mrd Ft

Projekt időtartama:            2012. május 1. – tervezett befejezés 2014. április 30.

 

Kedvezményezett /5 tagú konzorcium/ és tevékenysége

 

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK)  (konzorciumvezető)

 • Országos szakmai és módszertani központ létrehozása, működtetése
 • Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat kialakítása

 

KÉZMŰ Nonprofit Kft. (konzorciumi tag)

 • Alapvető és szakmai képzések szervezése, lebonyolítása a 3 állami védett cégnél dolgozó megváltozott munkaképességűek számára

 

FŐKEFE Nonprofit Kft. (konzorciumi tag)

 • Alapvető és szakmai képzések szervezése, lebonyolítása a 3 állami védett cégnél dolgozó megváltozott munkaképességűek számára

 

ERFO Nonprofit Kft. (konzorciumi tag)

 • Alapvető és szakmai képzések szervezése, lebonyolítása a 3 állami védett cégnél dolgozó megváltozott munkaképességűek számára

 

TMSZK Nonprofit Kft. (konzorciumi tag)

 • Integrált Tudásmenedzsment portál létrehozása, magatartás-alapú kompetencia mérőeszköz kifejlesztése

 

 

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását, elhelyezkedési esélyeinek növelését célozzák az alábbi célok megvalósítása is:

 

 1. A célcsoport – a megváltozott munkaképességű személyek – nyílt munkaerő-piaci foglalkoztathatóságának javítása. Ez a célkitűzés elsősorban a közvetlen célcsoport vonatkozásában értelmezhető, azon belül is a projektben résztvevő védett foglalkoztatóknál dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalók esetében.
 2. Országos szakmai és módszertani központ létrehozása, amely a foglalkozási rehabilitáció szereplői között – NRSZH, alternatív munkaerő-piaci szolgáltatók, szakpolitikai döntéshozók – ösztönzi és koordinálja a szakmai párbeszédet, valamint elősegíti a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek egységes minőségű szolgáltatási színvonalának létrehozását.
 3. Egységes keretrendszerben működő integrált informatikai rendszer kifejlesztésével egy új platformot biztosító tudásmenedzsment hálózat létrehozása és működtetése. A projekt szakmai és módszertani elemeit támogató informatikai hálózat hozzájárul egyrészt a célcsoport könnyebb nyílt munkaerő-piaci eléréséhez, másrészt a hazai munkaerő-piaci szereplők közötti kapcsolattartás gördülékenységéhez, azaz a munkaerő-piaci integráció előmozdításához, ezáltal a projekt fenntarthatóságának biztosításához.

 

A projekt közvetlen célcsoportjai:

 

a) Foglalkozási rehabilitációra szakosodott, a konzorciumban részt vevő állami tulajdonban lévő szervezeteknél (KÉZMŰ, FŐKEFE, ERFO) foglalkoztatott fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek.

 

b)  A kiemelt programhoz szorosan illeszkedő egyfordulós pályázati konstrukció során létrejövő munkaerő-piaci szolgáltató és szakmai támogató hálózat tagjainál dolgozó szakemberek.

 

A projekt közvetett célcsoportja a megváltozott munkaképességű személyek teljes köre Magyarországon, a munkaadók és a megváltozott munkaképességű munkavállalók segítői.

 

 

A projektbe bevont munkavállalók létszáma

Célérték

Szakmai, készség- és magatartásalapú kompetencia felmérésen részt vett munkavállalók száma

5000 fő

Képzésbe bevont munkavállalók száma

2993 fő

Képzést sikeresen elvégzett munkavállalók száma

2000 fő

 

A projekt országos lefedettségű, összesen 96 telephelyen, amelyből 80 % vidéken, ezen belül 16 telephely a leghátrányosabb kistérségben található.

 

Magyarország térképe, jelölve rajta 96 telephely

 

 

A képzésben való részvétel önkéntes:

Kompetencia-felmérések / 1.sz. Melléklet /

Alapvető képzés:

 • 480 óra időtartamú
 • 6-12 hónap
 • együttesen meghatározott tartalommal

 

Szakmai képzések:

 • OKJ-s vagy egyéb támogatott képzések


Facebook
Eseménynaptár
< 2019. február >