dr. Kátai-Németh Vilmos - jogász

 

Címlap > Munkáltatók

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

Kedves Munkáltatók, figyelmükbe ajánljuk „Az érték bennünk van! Előnyök és lehetőségek a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában” című ismertetőnket. 

 

Kiadványunkat azért hoztuk lét­re, hogy bemutassunk egy kevéssé ismert, viszont annál több előnnyel járó területet a HR menedzsment terén: a megváltozott munkaképes­ségű dolgozók alkalmazását.

 

A kiadványban olyan gondolatokat és ismereteket kívánunk közvetíteni, amelyek új megvilágításba helyezik ezt a társadalmunkban és az üzleti életben is egyaránt fontos területet.

 

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával kapcsolatban számos – a közvetlen tapasztalatok hiányából fakadó – negatív vélekedés, téves információ, előítéletes elképzelés él. Hasonló előítéletes elképzelések uralkodnak a körültekintő, esélyegyenlőséget is biztosító vállalati humánpolitikáról.

 

Mára azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása nem szociális érzékenység vagy jótékonyság kérdése. A sikeres, korszerű szemléletű humánpolitikában a legfontosabb kérdés az, hogy a megfelelő adottságokkal rendelkező embert válasszunk a megfelelő munkahelyre. A körültekintő, esélyegyenlőséget biztosító vállalati humánpolitika ebben az értelemben az üzleti versenyképességet szolgáló eszköz.

 

Kiadványunkban információkat nyújtunk arról, hogy mit is értünk a megváltozott munkaképesség fogalmán, hasznos tippeket és gyakorlati tanácsokat adunk a célcsoport alkalmazásával kapcsolatban. Megtudhatja azt is, hogy milyen szakmai, pályázati és pénzügyi előnyökkel járhat cége számára a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása. Bemutatjuk, hogy milyen üzleti sikereket biztosíthat a sokszínű humánpolitika, a társadalomtudatos munkaerő-kiválasztás és korszerű CSR szemlélet.

 

A társadalomtudatos munkaerő-kiválasztás számos kihívással járhat, azonban több szakmai szervezet biztosít segítséget tanácsadással, szolgáltatásokkal. Reméljük, hogy a kiadványban olyan gondolatokat és ismereteket közvetítünk, amelyek új megvilágításba helyezik a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának lehetőségét.

 

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy foglalkoztatásuk nem csak az egyén számára jár haszonnal, hanem a munkáltató és végső soron az egész gazdaságunk érdekeit szolgálja.

 

Kapcsolódó dokumentum:

 

Az érték bennünk van! Előnyök és lehetőségek a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában

című HR kiadvány

 

 

Facebook
Eseménynaptár
< 2019. február >