Kolonics-Nádasi Szilvia - kormánytisztviselő, szájjal festő művész

 

Címlap > Munkáltatók > Jó tudni!

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

Akadálymentesítés

 

Az alábbi kiadvány nagy segítséget jelent a beruházások tervezése kapcsán, hiszen teljes körűen és közérthetően mutatja be mi is értendő akadálymentesítésen, melyek azok a minimum követelmények egy épület esetében, amelyeknek az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében meg kell felelnie.

 

Segédlet a komplex akadálymentesítés megvalósításához

 

Módszertani Kézikönyv

 

Pszichés zavarok felismerése és kezelése a munkahelyen

 

„…Magyarországon és Horvátországban is a mindenkori foglalkoztatáspolitika egyik legnagyobb kihívása a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztathatóságának elősegítése. Különösen korunk új betegsége, a pszichés akadályozottság, illetve az ezzel összefüggő előítéletek leküzdése jelent problémát….” írja Dr. Nemeskéri Zsolt a módszertani kézikönyv bevezetőjében, amely a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar – támogatást nyert partnereivel a magyar-horvát IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében „Pszichikai akadályozottság és a munka világa” című projekt egyik vállalásaként – jelentetett meg 2015-ben.

 

Nemeskéri Zsolt - Pankász Balázs: Módszertani kézikönyv

 

Cseh Károly – Nemeskéri Zsolt - Szellő János - Tibold Antal: Kézikönyv a foglalkozások egészségi szempontjainak meghatározásához

 

„A munkaerőpiac két legfontosabb szereplője közül a munkáltatónak érdeke, hogy megfelelő képzettségű, egészségi állapotú munkaerő álljon a rendelkezésre, az előírt munkakörnyezet és feladat biztosításával. A munkavállalónak szintén érdeke, hogy foglalkozásáról, a munkakörülményekről és a munkavégzéshez kötődő egészségi feltételekről tájékozott legyen.” Ennek jegyében készítette el minden érdeklődő munkavállaló és munkáltató számára a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Munkatudományi Kutatócsoportja a „Foglalkozás és egészség” projekt keretében azt a kézikönyvet, mely tartalmazza az ILO ISCO 08 rendszernek megfelelő szakmák leírását, megfogalmazza a foglalkozások egészségi tényezőit, az akadálymentesítés lehetőségeit.


Cseh Károly – Nemeskéri Zsolt - Szellő János - Tibold Antal: Kézikönyv a foglalkozások egészségi szempontjainak meghatározásához

 

REHABJOB KISOKOS

 

A Rehabjob elkészítette Kisokos Filmjeit!

 

„Heti rendszerességgel megjelenő kisfilmjeinkben a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos tévhiteket szeretnénk eloszlatni és hasznos tudást átadni.

 

Célunk az érzékenyítés és a tudatformálás, hiszen az ember attól fél, amit nem ismer, itt a lehetőség megismerni egy kicsit jobban ezt a területet!

 

A Rehabjob Kisokos videóival segíteni kíván, hogy a nézők - legyenek épek vagy fogyatékkal élők - információkhoz jussanak a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásáról.

 

Miért éri meg a cégeknek megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmaznia.”

 

REHABJOB KISOKOS kisfilmek 1-10

 

 

 

Facebook
Eseménynaptár