Oláh-Koppány Andrea - akadálymentesítési szaktanácsadó

 

Címlap > Módszertani központ > Képzés

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

Az Országos Foglalkozási Rehabilitációs Módszertani Központ fontos feladatának tekinti a szolgáltatásnyújtás területén dolgozó szakemberek meglévő tudásának bővítését, kiegyenlítését, egységes szintre hozását.

 

E cél megvalósításának kezdő lépéseként került sor a projekt keretében az Egységes Szolgáltatás Módszertan kidolgozására és a módszertan képzés keretében történő átadására a TÁMOP 5.3.8. A3-12/1-2 projektben résztvevő úgynevezett „új szolgáltatók” számára.  

 

A képzés két egységben valósult meg. Az egy napos általános, elméleti előadás során napjaink foglalkozási rehabilitációja, a kapcsolódó jogi háttér, a szolgáltatás célcsoportjai, valamint az új módszertan általános bemutatása szerepelt témaként.

 

A második egységben egy két napos tréningre került sor, ahol a résztvevők gyakorlat-orientált feladatok segítségével sajátíthatták el a módszertan egyes elemeit.

 

Az ismeretek átadását a téma önálló feldolgozást is lehetővé tevő tréningmunkafüzet is segítette.

 

Az új módszertan bevezetéséhez kapcsolódóan a fejlesztők on-line és helyszíni konzultációs lehetőséget biztosítottak a résztvevők számára az ismeretátadást követően 5 hónapon keresztül.

 

Facebook
Eseménynaptár