Karvai Sándor - rádiós műsorvezető

 

Címlap > Képzés > Projekttevékenység

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

A képzések megvalósítását műszaki és szakmai felkészülési szakasz előzte meg. Ennek során kerültek kialakításra a képzési központok: az infrastrukturális beruházások és eszközbeszerzések biztosították a megfelelő és kényelmes oktatási környezetet. A három cégnél összesen 52 oktatási helyszín került kialakításra. Ezek mellett voltak olyan cégen belüli, a felnőttképzési törvény előírásainak megfelelő oktatási helyszínek is, ahol nem történt beruházás, de zajlott oktatási tevékenység (pl. intézeti helyszínek), illetve több szakmai képzés esetében a résztvevők külső helyszínekre is jártak (közoktatási intézménybe, művelődési házba, stb.). Ez tette lehetővé ezidáig 3917 fő megváltozott munkaképességű dolgozó képzését.

 

Ezzel párhuzamosan zajlott a szakmai felkészülés, melynek főbb területei a következők voltak:

  • a megváltozott munkaképességű dolgozók készség- és magatartás alapú, valamint szakmai kompetencia felmérése,
  • képzők képzése: trénerek, valamint a közreműködő mentorok, oktatási asszisztensek, szupervízorok felkészítése,
  • képzési tananyag kidolgozása,
  • képzési és rehabilitációs tevékenység adminisztrációját támogató szoftver kifejlesztése.

 

A képzésbe való bekerülést komoly előkészítő tevékenység előzte meg. A rehabilitációs csoportok elkészítették a megváltozott munkaképességű dolgozók felmérésére alkalmas kérdőíveket, amelyekkel az általános készségek, illetve a szakmai kompetenciák vizsgálatára nyílt lehetőség. A három cég 6257 fő bevonásával végezte el a felmérést. Az adatok értékelését követően történt meg a képzésbe bevont hallgatók kiválasztása. 

 

A képzéssorozatok megvalósítása a szervezetek azon belső munkatársainak felkészítésével indult, akik a továbbiakban az alapvető és szakmai képzéseken képzőkként vettek részt. A három cégnél összesen 351 fő képző képzése valósult meg. A tapasztalatok alapján a résztvevők oktatói, vezetői készsége sokat fejlődött, a feladat iránti elhivatottságuk nőtt. A megváltozott munkaképességű munkavállalókkal való személyes kapcsolatuk is minőségi változáson ment keresztül. A megvalósuló komplex szervezetfejlesztés hatására egyfajta pozitív irányú kultúraváltozás indult meg a cégen belül, a középvezetői szint aktívabbá vált.

 

Az akkreditált foglalkoztatóknál a RÉV projekt által generált felnőttképzési tevékenység, továbbá a rehabilitációs munka informatikai eszközzel való támogatását a projektben kifejlesztett KÉREM rehabilitációs és oktatási szoftver segíti. A fenntartó, tulajdonos, szakmai osztályok, csoportok és maguk a megváltozott munkaképességű dolgozók is információt kaphatnak a rendszerből, amely statisztikai kimutatások készítését is lehetővé teszi.

 

Facebook
Eseménynaptár