dr. Kátai-Németh Vilmos - jogász

 
Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret
Újabb autizmus-specifikus munkahely a magyar munkaerőpiacon
2019. június 21.
Újabb autizmus-specifikus munkahely a magyar munkaerőpiacon kép
A WE LOVE WHAT YOU BUILD (WLWYB) a hazai piacon eddig kevésbé ismert, a nemzetközi piacon már befutott magyar tulajdonú, LEGO alkatrészek és egyedi építmények értékesítésével foglalkozó vállalkozás

A cég úgy alakította át a munkakörnyezetét, hogy autizmusbarát munkahellyé válhasson - derül ki a Mars autistákért Alapítvány közleményéből.

 

Ebben segítségükre volt a Mars Alapítvány, akik folyamatos szakmai támogatásukkal segítenek a neurotipikus kollégák felkészítésében; illetve egy olyan munkakörnyezet kialakításában, amelyben az autista munkavállalók is kiteljesedhetnek. Ennek hatására nemrég kezdett el dolgozni az első autista kolléga és a tervek szerint a következő években jelentősen nőni fog a számuk. A cég nemrég kockázati tőkebefektetés keretében jelentős forrásokat vont be az autizmus-specifikus munkakörnyezet, és nemzetközi növekedési stratégiájának finanszírozására. A befektetést az Impact Ventures, az első hazai társadalmi hasznosságú befektetési alap biztosította, amin keresztül az üzleti tevékenység felskálázásban és az autista munkavállalók megsokszorozásában kívánja segíteni a WLWYB-et.

 

Forrás: https://www.hrportal.hu/hr/ujabb-autizmus-specifikus-munkahely-a-magyar-munkaeropiacon-20190621.html

Facebook
Eseménynaptár
< 2019. szeptember >
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V