dr. Kátai-Németh Vilmos - jogász

 
Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret
Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterem nyílt
2019. június 12.
Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterem nyílt kép
A kormány célja, hogy egyre több fogyatékos tudjon elhelyezkedni

– Fontos, hogy minden fogyatékossággal élő ember a képességei szerinti legteljesebb életet élhesse, és érezhesse, hogy értékes munkát tud végezni – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a sérült munkatársakat foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő étterem megnyitóján.

A politikus kijelentette, az kormány célja, hogy minél több fogyatékkal élő személy dolgozhasson. Ezért is tették járulékmentessé a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a minimálbér kétszeresének mértékéig 2019-től, amire minden céget és alapítványt bátorítanak.


A megnyitó ünnepségen Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta, a Hegyvidék nyitott és befogadó kerület, ezért is támogatták az étterem megnyitását. A Hegyvidéki Ízlelőnek a polgármesteri hivatal ad helyet. Az ingatlant az önkormányzat bocsátotta a Kék Madár Alapítvány rendelkezésére.A Hegyvidéki Ízlelő a Szekszárdon már sikerrel működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató Ízlelő étterem csapatának budapesti vállalkozása.

 

 

Forrás:https://magyarnemzet.hu/belfold/megvaltozott-munkakepessegueket-foglalkoztato-etterem-nyilt-7016222/

Facebook
Eseménynaptár
< 2019. szeptember >
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V