dr. Kátai-Németh Vilmos - jogász

 
Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret
Szilágyi Klára köszöntése és a Pályaorientációs Kiskönyvtár indulása
2018. december 22.
Szilágyi Klára köszöntése és a Pályaorientációs Kiskönyvtár indulása kép
A Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya társzervezésében került sor a SZIE Pályatanácsadói Kiskönyvtára első köteteinek bemutatására.

A Magyar Tudomány Ünnepe c. rendezvénysorozat keretében, a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet Pedagógia és Pályatervezés Tanszékének szervezésében, a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya társzervezésében került sor a SZIE Pályatanácsadói Kiskönyvtára első köteteinek bemutatására és a 75 éves Szilágyi Klárával való beszélgetésre.

 

A jó hangulatú beszélgetésen Szilágyi Klára professzor emerita felidézte szakmai pályafutását a pályaválasztástól kezdve napjainkig, és lehetőséget kaptunk arra is, hogy belepillantsunk számos  korábban megjelent, de ma is nagyon érdekes tanulmánykötetébe. A beszélgetésről hangfelvétel készült – aki nem tudott jelen lenni, érdemes ezt meghallgatni: https://drive.google.com/file/d/11cob4sV6ZEQR2Hk4VFFSXotD5tXOw8YK/view

 

A Pályaorientáció Kiskönyvtár két kötetét is bemutatták a rendezvényen – a második titokban készült, meglepetésként.

 

Az első kötet címe: 18 éves a „Gödöllői Pályaorientációs Iskola”- Tanulmányok a pályaorientáció témaköréből. Szerkesztette Kederfi Miklós, kiadója a  Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet, Gödöllő.
 

A kötet apropóját az adta, hogy idén ünnepelte 18. évfordulóját a pályaorientációs tanárképzés alapítása és indítása Gödöllőn. Ebből az alkalomból tavasszal a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Társadalomtudományi és Tanárképző Intézetének Pedagógia és Pályatervezés Tanszéke országos szakmai konferenciát szervezett. Ehhez a szakmai fórumhoz kötődő tanulmányok kerültek bemutatásra a Pályatanácsadói Kiskönyvtár első kötetében. 
 

A Kiskönyvtár második kötetének címe : Sok a levél, de egy a fa – Tanulmányok a pályatanácsadás témaköréből, Köszöntő kötet Dr. Szilágyi Klára tiszteletére. A Suhajda Csilla Judit által szerkesztett kötetben a munka-pályatanácsadás hazai szak- és szakmaalapító kutatója, Dr. Szilágyi Klára tanítványai, munkatársai tisztelegnek tanulmányaikkal mesterük, professzoruk előtt 75. születésnapja alkalmából. A tanulmányok a pályatanácsadás széles spektrumát érintik, elméleti megközelítések, áttekintések mellett gyakorlati, módszertani kutatások eredményei is szerepelnek a kötetben.

 

Forrás: http://pedagogiai-tarsasag.hu/szilagyi-klara-koszontese-es-a-palyaorientacios-kiskonyvtar-indulasa/

 

Facebook
Eseménynaptár