Karvai Sándor - rádiós műsorvezető

 

Címlap > Hálózat

Nagyobb betűméret Alapértelmezett betűméret Kisebb betűméret

Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat

 

A megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedését – az állami szervezetek mellett – úgynevezett alternatív munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek is támogatják. E szolgáltató szervezetek közül néhány már az 1990-es évek végétől segíti a fogyatékos és/vagy egészségkárosodással rendelkező személyek munkavállalását. Fokozatosan bővült a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek száma, de az országos lefedettség nem volt biztosított – egészen 2013-ig több megyében nem működött ez a tevékenység.

A RÉV projekt és a hozzá kapcsolódó pályázati konstrukciók tették lehetővé, hogy mára 53 alternatív munkaerő-piaci szolgáltató szervezet összesen 74 telephelyen nyújtja térítésmentes szolgáltatását – biztosítva ezzel az országos lefedettséget.

A szolgáltatók mellett úgynevezett akkreditált foglalkoztatók is bekapcsolódtak az együttműködésbe. E szervezetek kisebb-nagyobb létszámban alkalmaznak megváltozott munkaképességű személyeket. A foglalkoztatás mellett azonban rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtanak számukra, illetve az érintett munkavállalók egészségi állapotának figyelembe vétele mellett fejlesztik az egyéni munkavégző képességet. Jelenleg a RÉV projekt 9 akkreditált foglalkoztatóval dolgozik együtt, akik 58 telephelyen foglalkoztatják szerte az országban munkavállalóikat.

A RÉV projektben konzorciumvezető Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) végzi a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetekből és akkreditált foglalkoztatókból álló országos hálózat kialakítását. Ezzel Magyarországon egy újszerű, egyedülálló hálózati tevékenység veszi kezdetét.

Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat kialakításának célja:

  • országos szinten legyen biztosított a munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek közötti tapasztalatcsere, információáramlás, a jó gyakorlatok megosztása és a fejlesztések közössé tétele;
  • teremtődjék meg az egységes gondolkodás, illetve az együttműködés szakmai színterei és csatornái;
  • a program végére álljon fel a szervezetek érdekein alapuló aktívan működő Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.

A hálózat célja:

Olyan szakmai színtér megteremtése, ahol a tagság különböző szereplői között biztosított az információk, szakmai tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztása; további tudások behívásán keresztül magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása; ezáltal a megváltozott munkaképességű emberek nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeinek javítása.

Hálózati tagok:

A RÉV projekthez szorosan illeszkedő pályázati konstrukciók kedvezményezettjei:

  • a TÁMOP-5.3.8.A2-12/1,2 „A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások támogatása foglalkoztatóknál” 9 kedvezményezettje, és
  • a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1,2 „A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások támogatása munkaerő-piaci szolgáltatóknál” 42 kedvezményezettje;

valamint a foglalkozási rehabilitáció meghatározó szereplőiként működő, évtizedes tapasztalattal bíró alternatív munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek:

  • AMSZ-2013. kódjelű „A megváltozott munkaképességű személyek munkába helyezését elősegítő alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások támogatása” programmegvalósító szervezetek.

A hálózat tagjainak elérhetősége a http://revprojekt.hu/hu/halozati-tagsag oldalon megtalálható.

 

 

 

Facebook
Eseménynaptár
< 2019. február >